Άκης Πετρετζίκης: Δημιουργεί Αβοκάντο τοστ με αβγά scrambled - Υπέροχη ιδέα για πρωινό ή brunch

Καλό θα ήταν να έχουμε φροντίσει να αγοράσουμε τα αβοκάντο μας περίπου μία εβδομάδα πριν τα χρησιμοποιήσουμε, ούτως ώστε να προλάβουν να ωριμάσουν φυσικά.

Συστατικά

Για τα αβγά

  • 70 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 4 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα

Για τα τοστ

  • 2 φέτες ψωμί
  • 1 αβοκάντο
  • σταγόνες χυμό λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα αβγά

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
  • Σε ένα μπολ σπάμε τα αβγά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι ή με ένα σύρμα χειρός.
  • Όταν βράσει η κρέμα, ρίχνουμε τα αβγά στο τηγάνι, και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ή μία μαρίζ για 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά. Προσέχουμε να μην παραψήσουμε τα αβγά.
  • Τέλος, προσθέτουμε –εκτός φωτιάς– το βούτυρο και το σχοινόπρασο, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφαιρούμε από το τηγάνι.

Για τα τοστ

  • Φρυγανίζουμε ελαφρά το ψωμί και μοιράζουμε από πάνω τα αβγά.
  • Αφαιρούμε το κουκούτσι από το αβοκάντο. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, αφαιρούμε τη σάρκα από το αβοκάντο και πετάμε τη φλούδα.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και το μοιράζουμε πάνω από τα αβγά με λίγο χυμό λάιμ, αλάτι, και πιπέρι.
  • Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr