Έκτορας Μποτρίνι: Μας προτείνει εύκολα ρολά λαζάνια με σπανάκι - Ένα ελαφρύ, υγιεινό & λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών

Μας αρέσει να φτιάχνουμε τη δική μας μαρινάρα (ή πραγματικά οποιαδήποτε σάλτσα ζυμαρικών) όποτε είναι δυνατόν. Αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητο για αυτή τη συνταγή. Μη διστάσετε να παραλείψετε και να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο βάζο με έτοιμη σάλτσα για να γλιτώσετε χρόνο. Όποια ωστόσο κι αν είναι η απόφασή σας

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΡΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτός

800-900 γρ. κονσέρβα (ή τριμμένες) ντομάτες

1/4 φλ. βασιλικό σε λεπτές φέτες

lazania

ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΛΑ ΛΑΖΑΝΙΑ

Σπρέι μαγειρικής

12 λαζάνια

Ρικότα 1 (500 γρ) δοχείου

500 γρ σπανάκι, φρέσκο ή ξεπαγωμένο, καθρισμένο ψιλοκομμένο

½ φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

1 μεγάλο αυγό

2 κ.σ. βασιλικό σε λεπτές φέτες, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

1 κουτ. ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 1/2 φλ. σάλτσα μαρινάρα

1 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

lazani

Ευχαριστούμε θερμά τον Έκτορα Μποτρίνι και το botrini.gr για την παραχώρηση της συνταγής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι (ή μέτρια κατσαρόλα) σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, 5 λεπτά, στη συνέχεια ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμη. Ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς, 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε τριμμένες ντομάτες. Προσθέστε λίγο νερό στο δοχείο ντομάτας και περιστρέψτε το. Προσθέστε στο τηγάνι.

Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει και μαγειρέψτε για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και ρίξτε τον βασιλικό.

Φτιάξτε τα ρολά: Προθερμάνετε το φούρνο στους 210° και αλείψτε ένα μεγάλο ταψί με σπρέι μαγειρέματος. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, μαγειρέψτε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε και στη συνέχεια τοποθετήστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά σε μια πιατέλα ή χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη ρικότα, το σπανάκι, ½ φλιτζάνι παρμεζάνα, αυγό, βασιλικό και ξύσμα λεμονιού μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώστε.

Ρίξτε ένα λεπτό στρώμα μαρινάρα στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού. Απλώστε το μείγμα ρικότας σε κάθε νουντλ και ρίξτε από πάνω ένα λεπτό στρώμα μαρινάρα και στη συνέχεια τυλίξτε το νουντλ. Τοποθετήστε τα ρολά στο ταψί, την πλευρά της ραφής προς τα κάτω και κουτάλι πάνω από την υπόλοιπη μαρινάρα. Πασπαλίστε από πάνω μοτσαρέλα.

Ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ζεσταθούν τα ρολά, περίπου 20 λεπτά.

Γαρνίρετε με παρμεζάνα και βασιλικό πριν το σερβίρετε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr