Ο Γιάννης Λουκάκος μας κακομαθαίνει: Εθιστικό κέικ σοκολάτας - Λιώνει στο στόμα

Το κέικ αυτό είναι ιδιαίτερα ζουμερό και απολαυστικό. Η εμφάνισή του φοβίζει αρχικά πως κάτι δεν πήγε καλά. Η γεύση όμως θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Μην παραψήσετε!

 

ΥΛΙΚΑ

Για το κεϊκ σοκολάτα

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, λιωμένη, σε θερμοκρασία σώματος
  • 70 γρ. αλεύρι
  • βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας
  • ζάχαρη για την προετοιμασία της φόρμας
  •  
  • * Προαιρετικά:
  • σάλτσα σοκολάτας
     

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
  • ΑΥΓΑ
  • ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κεϊκ σοκολάτα

  • Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. 
  • Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  • Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Βγάζουμε από τον φούρνο και, αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  • Σερβίρουμε περιχύνοντας, προαιρετικά, με σάλτσα σοκολάτας. 

* Ψήνουμε στους 160°C εάν χρησιμοποιήσουμε μία μεγάλη φόρμα αντί για περισσότερες ατομικές. 
 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr