Τσιζκέικ έκπληξη με...μελομακάρονα! Ναι, καλά διαβάσατε, δείτε πως μας το φτιάχνει ο Άκης Πετρετζίκης

Βαρεθήκατε να τρώτε μελομακάρονα τόσες μέρες; Σας περίσσεψαν αρκετά και τώρα που τελειώνουν οι γιορτές, δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Δοκιμάστε ένα διαφορετικό τσιζκέικ με ιδιαίτερη γεύση, με βάση τα...μελομακάρονα!

Βαρεθήκατε να τρώτε μελομακάρονα τόσες μέρες; Σας περίσσεψαν αρκετά και τώρα που τελειώνουν οι γιορτές, δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Δοκιμάστε ένα διαφορετικό τσιζκέικ με ιδιαίτερη γεύση, με βάση τα...μελομακάρονα!



Χρόνος Εκτέλεσης : 20 λεπτά
Κόστος: 15.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: Οικογενειακή



Υλικά

250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γραμμάρια Ζάχαρη άχνη
600 (500+100) γραμμάρια μελομακάρονα
800 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 βανίλια
500 γραμμάρια βύσσινο γλυκό

Εκτέλεση

Σπάμε τα μελομακάρονα σε ένα μπολ. Αν θέλουμε μπορούμε να τα κάνουμε και στο πολυμίξερ αλλά δεν υπάρχει λόγος.

Βάζουμε τα 500 γρ από τα τρίμματα στη βάση μιας 28άρας φόρμας με ελατήριο. Τα πατάμε με τη βοήθεια ενός ποτηριού για να σφίξουν έτσι ώστε να μπορούμε να σερβίρουμε ωραία κομμένα κομμάτια. Βάζουμε στο ψυγείο.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε ελαφριά σαντιγί με υφή γιαουρτιού. Βάζουμε στο ψυγείο σε ένα μπολ. Στον ίδιο κάδο και χωρίς να τον πλύνουμε χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφρά χωρίς να παραχτυπήσουμε το μείγμα…

Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση. Με ένα κουτάλι ή με τη σπάτουλα ισιώνουμε την επιφάνεια.

Προσθέτουμε το γλυκό βύσσινο από πάνω και το αφήνουμε να πάει παντού στην επιφάνεια του γλυκού.

Σκορπίζουμε και μερικά ακόμα τρίμματα από τα μελομακάρονα στην επιφάνεια του γλυκού και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr