- 100 γρ. αυγό
- 220 γρ. γάλα καρύδας
- 200 γρ. ζάχαρη
- 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
- 175 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ, λιωμένο
- 180 γρ. σκόνη αμυγδάλου
- 2 γρ. αλάτι
- 160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 8 γρ. πορτοκάλι, ξύσμα
- 120 γρ. κράνμπερι αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
Γιάννης Λουκάκος: Φτιάξτε πεντανόστιμη Βασιλόπιτα Κέικ χωρίς μίξερ - Θα την λατρέψετε
Υπέροχη συνταγή...
ΥΛΙΚΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
- ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
- ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ (baking powder)
- ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
- ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ (cranberry)
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να σπάσουν τα αυγά και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό στο μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κράνμπερις και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να μοιραστούν τα υλικά καλά μεταξύ τους.
Ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα καρύδας στο μπολ με τα άλευρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Σε μία φόρμα του κέικ με αποσπώμενο πάτο που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και φροντίζουμε να μοιραστεί ισόποσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρώμα (να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα για περίπου 1 ώρα). Ελέγχουμε αν το κέικ είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο του και αν βγαίνει με ελάχιστη υγρασία τότε είναι έτοιμο.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη την επιφάνειά του, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.
Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr