Λέσβος: Η καταπληκτική 50φυλλη βασιλόπιτα με μυζήθρα - ένα από τα κύρια εορταστικά εδέσματο του νησιού (βίντεο)
Απαιτεί 5 με 6 ώρες ψησίματος
Η πενηντάφυλλη βασιλόπιτα της Λέσβου, είναι ένα από τα κύρια εορταστικά εδέσματα του νησιού, την περίοδο των Χριστουγέννων.
Απαιτεί 5 με 6 ώρες ψησίματος και συνδυάζει το αλμυρό με το γλυκό.
Για την συνταγή, όπως αναφέρει το ertnews.gr χρειάζονται τέσσερα μεγάλα ποτήρια νερού, περίπου δύο κιλά και 800 γραμμάρια αλεύρι, ένα κιλό ζάχαρη, πολύ λίγο αλάτι, 1,5 κιλό ξερή μυζήθρα, τριμμένη στο πολύ ψιλό του τρίφτη, αβγό και σουσάμι για το γαρνίρισμα, ενώ τα κυριότερα συστατικά είναι η υπομονή και… πολλή αγάπη!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr