Έκτορας Μποτρίνι: Ένα λαχταριστό πιάτο - Σολομός με σάλτσα από βασιλικό κα ιμέλι
Μια φίνα και ιδιαίτερη πρόταση για ψάρι!
Υλικά
2 κουταλιές κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 κουταλιά μέλι
Χυμό από ½ λεμόνι
60 γρ. ελαιόλαδο
120 γρ. βασιλικός
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 πεπεροντσίνο πικάντικο
4 φιλέτα σολομού (150γρ. το καθένα)
60 γρ. πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κυβάκια
60 γρ. πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ευχαριστούμε θερμά τον Έκτορα Μποτρίνι και το botrini.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Οδηγίες
-
Βάζουμε σε ένα μίξερ το κουκουνάρι, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το σκόρδο και το πεπεροντσίνο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
- Σκεπάζουμε τα φιλέτα σολομού με το μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Με τα υπόλοιπα υλικά κάνουμε μία μικρή σαλάτα.
- Βγάζουμε το σολομό, αλατίζουμε και ψήνουμε σε μπάρμπεκιου ζεστό για 4-6 λεπτά.
- Όπως το γυρίζουμε το πασπαλίζουμε με τη μαρινάτα.
- Μόλις είναι έτοιμο συνοδεύουμε με τη σαλάτα που έχουμε φτιάξει.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr