Throwback pic: Ο Λευτέρης Λαζάρου «άγριο νιάτο» με σγουρό μαλλί & μουστάκι - στο Λονδίνο τη δεκαετία του 70

Δείτε την φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram

Μια φωτογραφία από το παρελθόν δημοσίευσε στη σελίδα του στο Instagram ο Λευτέρης Λαζάρου.

Στο ασπρόμαυρο στιγμιότυπο βλέπουμε, σύμφωνα με την ανάρτηση, τον διάσημο σεφ σε κάποιο ταξίδι που είχε κάνει στο Λονδίνο την δεκαετία του 70.

Photo: Instagram

Έχει σγουρά μαλλιά και φυσικά το χαρακτηριστικό του μουστάκι, για το οποίο άλλωστε είχε δηλώσει μιλώντας στην εκπομπή Happy Day:

«Άφησα μουστάκι γιατί είχα baby face και δεν με εμπιστεύονταν να αναλάβω την κουζίνα τους. Ήμουν 24-25 χρονών τότε κι έτσι αποφάσισα να αφήσω το μουστάκι που μου έδινε λίγα χρόνια παραπάνω».

Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι γνωστός ως ο πρώτος Έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin και ως ένας από τους κριτές στις πρώτες δύο σεζόν του δημοφιλούς τηλεοπτικού διαγωνισμού Masterchef Greece. Ειδικεύεται στην μοντέρνα ελληνική κουζίνα, και συγκεκριμένα στα θαλασσινά, ενώ θεωρείται ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και βραβευμένους Έλληνες μάγειρες.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1952. Ο πατέρας του εργαζόταν ως μάγειρας σε καράβι, και από την ηλικία των 15, άρχισε να δουλεύει στην κουζίνα του πατέρα του.

Τον Οκτώβριο του 1987, άνοιξε το εστιατόριο θαλασσινών Βαρούλκο στο λιμάνι του Πειραιά. Το 2002, το μαγαζί έγινε το πρώτο εστιατόριο της ελληνικής κουζίνας που έλαβε ένα αστέρι Michelin, που συχνά θεωρείται ως το πιο υψηλού κύρους βραβείο μαγειρικής, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Το 2004 το εστιατόριο μεταφέρθηκε στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα, και το 2014 ξανά μεταφέρθηκε στον Πειραιά, αυτή τη φορά με το όνομα Βαρούλκο Seaside. Το εστιατόριο, ανάμεσα σε άλλα βραβεία, έχει παραλάβει το βραβείο Χρυσός Σκούφος του ψυχαγωγικού οδηγού Αθηνόραμα κάθε χρονιά απο το 1993, κάνοντας τον Λαζάρου τον μοναδικό σεφ που έχει δεχτεί τόσες φορές το βραβείο. Έχει διδάξει Ελληνική Κουζίνα στο Culinary Institute of America (CIA), μία από τις καλύτερες σχολές μαγειρικής στον κόσμο.

Το 2006 δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής, με το τίτλο Λευτέρης Λαζάρου- 20 Χρόνια στο Βαρούλκο.Απο τότε, έχει γράψει πολλά άλλα βιβλια, καλύπτοντας δίαφορα είδη συνταγών, συμπεριλαμβάνοντας ένα παιδικό βιβλίο, με το όνομα Παιδιά ας Μαγειρέψουμε!

Το 2010 ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής για την πρώτη σεζόν του τηλεπαιχνιδιού Masterchef Greece στο Mega Channel, μαζί με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και τον Γιάννη Λουκάκο. Επανεκτέλεσε αυτόν το ρόλο στην δέυτερη σεζόν της σειράς, το 2012, μέχρι την ακύρωση της για οικονομικούς λόγους το 2013. Ήταν επίσης κριτής στην σειρά Master Chef Junior το 2011.

Το 2018 παρουσίασε την τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής Κάθε Μέρα Αξίζει από την Lidl στο ANT1 .To 2020, ξεκίνησε μια διαδικτυακή εκπομπή μαγειρικής με το όνομα Με Το Μάτι Γαρίδα στο YouTube.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr