Ηλίας Μαμαλάκης και σαλατούλα με ρόγες σταφυλιού, κομματάκια μήλου και πάμε για να ξεκουράσουμε το στομάχι μας


Υλικά για μια μεγάλη σαλατιέρα



2 φενόκιο καλοπλυμένα
1 πράσινο μήλο
30 ρόγες σουλτανίνας
Για το dressing
1 κουτ γλυκού μαραθόσπορο
1 κουτ σούπας πετιμέζι
1 κουτ σούπας μουστάρδα
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας κρασόξυδο
Λίγο αλάτι
    


Διαδικασία

Κόβετε τα φενόκιο σε πολύ λεπτές φέτες όπως κάνουμε και στα κρεμμύδια. Τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και τα πιέζετε με τα χέρια σας να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια.

Καθαρίζετε το πράσινο μήλο από το φλούδι και τα κουκούτσια και το κόβετε σε μικρούς κύβους. Τους ρίχνετε μέσα στη σαλατιέρα. Ρίχνετε και τις ρόγες σουλτανίνας. Κάντε ένα ανακάτεμα.

Ετοιμάζετε το dressing. Στο μπλέντερ του μίξερ σας ρίχνετε το κρασόξυδο, το ελαιόλαδο και το μαραθόσπορο. Κάνετε ένα κατ’ αρχήν κτύπημα για να σπάσουν οι σπόροι του μαραθόσπορου και στη συνέχεια προσθέτετε το πετιμέζι και τη μουστάρδα. Κτυπάτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Περιχύνετε τη σαλάτα με τα 2/3 του dressing και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη σαλάτα να δροσίσει στο ψυγείο για ½ ώρα τουλάχιστον.

Περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing και σερβίρετε στο τραπέζι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr