Άκης Πετρετζίκης: Εύκολα τραγανά λουκανικοπιτάκια - Θα τα λατρέψει όλη η οικογένεια (βίντεο)
Μπορείτε να τα φτιάξετε για μεσημεριανό, να τα πάρετε στην δουλειά και να δώσετε στα παιδιά σας για το σχολείο!
Συστατικά
280 αραβικές πίτες, μικρές
80 γρ. κέτσαπ
80 γρ. μπέικον
360 γρ. λουκάνικα , Φρανκφούρτης
300 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά για να κάψει.
Απλώνουμε την κέτσαπ στις αραβικές πίτες.
Σε κάθε αραβική βάζουμε μια φέτα μπέικον, ένα λουκάνικο και τυλίγουμε σε ρολό.
Κόβουμε το κάθε ρολό σε 6 ροδέλες και τις περνάμε από καλαμάκια από σουβλάκια.
Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα και να γίνει τραγανή η πίτα.
Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε στην άκρη.
Για το σερβίρισμα
Στο τηγάνι με το λάδι βάζουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μέλι, την πάπρικα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr