Ζαρκάδι με δαμάσκηνα και μανούρι-Τι λιχουδιά μας φτιάχνει σήμερα ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης!

Υλικά (για 6 άτομα)

·    2 κιλά κρέας
·    1 μπουκάλι ξύδι
·    2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
·    1 ποτήρι κρασιού με κρασί κόκκινο
·    Τα 2/3 ενός ποτηριού ελαιόλαδο
·    1 πιάτο βαθύ ντομάτα τριμμένη
·    2 ξύλα κανέλλας
·    3 φύλλα δάφνης
·    15 δαμάσκηνα ξερά
·    200 γρ. μανούρι κομμένο σε μεγάλους κύβους
 



Εκτέλεση

1.    Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε πολύ καλά, το τοποθετούμε σε ένα μπώλ μαζί με όλο το ξύδι και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ, ανακατεύοντας τα κομμάτια 2 φορές. Πριν μαγειρέψουμε το κρέας το ξεπλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει για 10 λεπτά.

2.    Τοποθετούμε το λάδι στην κατσαρόλα και βάζουμε τα κομμάτια να τσιγαριστούν ελαφρά και από τις δύο μεριές.

3.    Ρίχνουμε μαζί το κρεμμύδι και γυρίζουμε τα κομμάτια μέχρι να αρχίσει και αυτό να μαλακώνει, στη συνέχεια το κρασί μας και περιμένουμε 5 λεπτά να εξατμιστεί.

4.     Προσθέτουμε την ντομάτα, το ξύλο κανέλλας, τη δάφνη, πιπέρι, μισή κουταλιά ζάχαρη, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κρέας να μαλακώσει τελείως.

5.    Κατά τη διάρκεια του βρασίματος μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλο νερό.

6.    Μόλις το κρέας μαλακώσει προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και αλατίζουμε το φαγητό.

7.    Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά ίσως και παραπάνω μέχρι να σωθεί το νερό και να δέσει η σάλτσα.

8.    Ένα λεπτό πριν σβήσουμε τη φωτιά μας τοποθετούμε τα κομμάτια με το μανούρι σε διάφορα σημεία.

9.    Όταν βάλουμε τα δαμάσκηνα και το μανούρι δεν ανακατεύουμε έτσι ώστε όταν σερβίρουμε να μη διαλυθούν τα υλικά μας.



Who is Who



Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(Chef Club of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και Pastry Chef στο IEK ΞΥΝΗ


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr