Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μπέργκερ με μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου - τα παιδιά θα ξετρελαθούν

Δείτε βήμα - βήμα πώς θα φτιάξετε το λαχταριστό αυτό μπέργκερ!

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου

2 κ.σ. φύλλα από θυμάρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο λεμόνι, χυμός + φλούδα, λεπτοκομμένη

4 στρογγυλά ψωμάκια για μπέργκερ

ελαιόλαδο, για άλειμμα

50 γρ. πράσινη σαλάτα της επιλογής σας

1/3 φλ. μαγιονέζα

1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε φέτες

4 φέτες τυρί τσένταρ

1 κρεμμύδι, κομμένο σε μισοφέγγαρα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα ρηχό πιάτο ρίχνουμε το θυμάρι, το ελαιόλαδο, τη φλούδα λεμονιού, 1/4 φλ. χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.

2 Βάζουμε στο πιάτο τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου και τα γυρίζουμε να καλυφθούν καλά με το μείγμα. Σκεπάζουμε το πιάτο και το βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 30 λεπτά.

3 Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και ψήνουμε τα φιλέτα στο σχαροτήγανο για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν.

4 Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και λαδώνουμε την κομμένη πλευρά τους. Ψήνουμε τα ψωμάκια στο σχαροτήγανο, με την κομμένη τους πλευρά προς τα κάτω, για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

5 Αλείφουμε το πάνω ψωμάκι με μπόλικη μαγιονέζα. Τοποθετούμε λίγη πράσινη σαλάτα, φέτες ντομάτας, 1 φέτα τυρί, 1 φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, λίγη ακόμα πράσινη σαλάτα και τέλος κρεμμύδι, καπακώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

8 Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr