Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ζυμαρικά με τόνο στο φούρνο - το πιάτο που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. πέννες

1 κρεμμύδι, κομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

180 γρ. ερυθρός τόνος σε νερό, Alelma

400 γρ. ντοματίνια, κομμένα

1 κ.γ. ξηρή ρίγανη

100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και αλατίζουμε ελαφρά. Βράζουμε το νερό μας και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε 2 λεπτά λιγότερο ό,τι αναφέρεται στο πακέτο. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

2 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

3 Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό της συσκευασίας, τον ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

4 Προσθέτουμε τα ντοματίνια τα μυρωδικά και μαύρο πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά.

5 Απλώνουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά και σερβίρουμε.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

8 Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr