Δημήτρης Σκαρμούτσος: Γεμιστά ζυμαρικά στο φούρνο με σπανάκι και τυριά - μια λαχταριστή πρόταση
Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής
ΥΛΙΚΑ
Για τη σάλτσα:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 ml χυμό ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
Για τα ζυμαρικά:
30 μεγάλα ζυμαρικά κοχύλι
400 γρ. φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο και μαγειρεμένο στον ατμό
400 γρ. τυρί Ricotta
1 μεγάλο αβγό
1 ½ κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. σκόρδο, Μπαχαρικά Ήλιος
3 φλ. (340 γρ.) τυρί μοτσαρέλα, κομμένο με ομοιόμορφο τρόπο
1 φλ. (100 γρ.) τυρί παρμεζάνα, ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κόκκινο τριμμένο πιπέρι
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Για τα ζυμαρικά: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπόλ, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το τυρί Ricotta και τα αβγά. Προσθέτουμε το βασιλικό, το θυμάρι και το σκόρδο.
Βάζουμε στο μείγμα μας τα 2 φλ. μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ενιαίο και συμπαγές. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Γεμίζουμε τα κοχύλια μας με το μείγμα, που δημιουργήσαμε προηγουμένως (2 κ.σ. γέμιση σε κάθε κοχύλι).
Προσθέτουμε κόκκινο πιπέρι και περιχύνουμε τα ζυμαρικά μας με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει. Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
Σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας ζεστά.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
8 Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr