Πίνακας του Αυστριακού ζωγράφου Έγκον Σίλε βρέθηκε μετά από 90 χρόνια (φωτό)

Το έργο θα ενταχθεί στη συλλογή NFT (ψηφιακών πιστοποιητικών πνευματικής ιδιοκτησίας) του Μουσείου, στην οποία συμπεριλαμβάνονται με 24 πίνακες και σχέδια του Έγκον Σίλε.

Πίνακας ζωγραφικής του Έγκον Σίλε που απεικονίζει τον θείο και νόμιμο κηδεμόνα του καλλιτέχνη ανακαλύφθηκε ξανά, αφού τα ίχνη του είχαν χαθεί για περισσότερα από 90 χρόνια.

Το έργο «Leopold Czihaczek at the Piano» (1907) βρέθηκε σε βιεννέζικη ιδιωτική συλλογή και θα εκτεθεί δημόσια για πρώτη φορά στο Μουσείο Λέοπολντ στην Αυστρία, το οποίο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική συλλογή έργων του σπουδαίου ζωγράφου του εξπρεσιονισμού.

Το έργο θα ενταχθεί στη συλλογή NFT (ψηφιακών πιστοποιητικών πνευματικής ιδιοκτησίας) του Μουσείου, στην οποία συμπεριλαμβάνονται με 24 πίνακες και σχέδια του Έγκον Σίλε.

Η συλλογή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη LaCollection - νέα πλατφόρμα με NFT. Τα χρήματα από τα NFT θα διατεθούν για την αποκατάσταση του πίνακα και την επέκταση της συλλογής Σίλε του Mουσείου.

Πηγή: Wikipedia

Ο ιδρυτής του Μουσείου Λέοπολντ, Ρούντολφ Λέοπολντ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του έργου του Σίλε, ο οποίος στη σύντομη ζωή του που διακόπηκε από την ισπανική γρίπη, κατάφερε να δημιουργήσει πρωτοποριακό για την εποχή του έργο.

Ο πίνακας «Leopold Czihaczek at the Piano» εμφανίζει τον θείο και νόμιμο κηδεμόνα του ζωγράφου να παίζει πιάνο στο διαμέρισμά του στην περιοχή Λέοπολντστατ της Βιέννης.

«Μετά τον καθαρισμό και την αποκατάστασή του πίνακα, θα έχουμε την ευκαιρία να τον παρουσιάσουμε στο κοινό στο πλαίσιο της μόνιμης έκθεση μας Vienna 1900» ανέφερε η Βερένα Γκάμπερ από το Κέντρο Ερευνών του Μουσείου.

 

 

Ο Έγκον Σίλε (12 Ιουνίου 1890 - 31 Οκτωβρίου 1918) ήταν Αυστριακός ζωγράφος. Ήταν προστατευόμενος του Γκούσταβ Κλιμτ και ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους πορτραίτων του 20ου αιώνα.

Οι πίνακές του χαρακτηρίζονται κυρίως από ένταση. Χαρακτηρίστηκε επίσης ως ζωγράφος του εξπρεσιονισμού, ωστόσο είχε και επιρροές από την Αρ Νουβό. Το Μουσείο Λέοπολντ της Βιέννης περιέχει την μεγαλύτερη συλλογή έργων του, με πάνω από 200 εκθέματα. Άλλες σημαντικές συλλογές έργων του βρίσκονται στο Μουσείο Έγκον Σίλε στη γενέτειρά του Τουλν αν ντερ Ντόναου και στην Αυστριακή Πινακοθήκη Μπελβεντέρε στη Βιέννη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr