Δημήτρης Σκαρμούτσος: Συνταγή για τούρτα καπουτσίνο - Με καρύδια και γλάσο από τυρί μασκαρπόνε

Σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο σκεπασμένο για 2-3 ημέρες

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:

250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο

250 γρ. ζάχαρη καστανή + επιπλέον 3 κ.σ.

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

4 αβγά, χτυπημένα

50 γρ. καρύδια, ψημένα και ψιλοκομμένα

200 ml στιγμιαίο καφέ espresso, κρύο

Για το γλάσο:

500 γρ. τυρί μασκαρπόνε

2 κ.σ. ζάχαρη καστανή

λίγο κακάο, σκόνη, για διακόσμηση

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βουτυρώνουμε 2 κυκλικά ταψιά 20 εκ και στρώνουμε τις βάσεις τους με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες.

Προσθέτουμε το αλεύρι και τα αβγά σε μια δόση και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Ρίχνουμε στο μείγμα τα καρύδια και την μισή ποσότητα καφέ και αναμειγνύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψιά και ψήνουμε 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Αφήνουμε τα παντεσπάνια μας να κρυώσουν για 5 λεπτά στα ταψιά, πριν τα ξεφορμάρουμε σε μια σχάρα.

Ρίχνουμε 3 κ.σ. ζάχαρη στον υπόλοιπο καφέ, ραντίζουμε με 4 κ.σ. καφέ τα παντεσπάνια και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για το γλάσο: Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε, 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή, τον υπόλοιπο καφέ και χτυπάμε, μέχρι να πάρουμε ένα απαλό και κρεμώδες μείγμα. Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα.

Για τη σύνθεση: Απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι την μισή ποσότητα γλάσου, σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και με το υπόλοιπο γλάσο καλύπτουμε όλη την τούρτα.

Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε ή το διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 2-3 ημέρες.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr