Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ρολά κοτόπουλου γεμιστά με λαχανικά σοτέ - ένα πιάτο που θα ξετρελάνει μικρούς & μεγάλους

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, κατά βούληση

450 γρ. φασολάκια

2 καρότα, τεμαχισμένα σε μπαστουνάκια

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

4 φέτες μπέικον

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.

2 Ανοίγουμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλο στα δυο και χτυπάμε με ένα σφυρί κρέατος, ώστε να ανοίξουν και να πλατύνουν. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας και από τις δύο πλευρές.

3 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε το λιωμένο σκόρδο και σοτάρουμε τα φασολάκια και τα καρότα, μέχρι να μαλακώσουν.

4 Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε φιλέτου τα σοταρισμένα λαχανικά και τυλίγουμε σε ρολό. Λαδώνουμε τα ρολάκια κοτόπουλου με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τυλίγουμε κάθε ρολάκι με μία φέτα μπέικον και το καρφώνουμε με μία οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει.

5 Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό και το κοτόπουλο να ροδίσει.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr