Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μας φτιάχνει κοτόπουλο Ινδικό Khorma με γιαούρτι - Άκρως απολαυστικό!

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής...

ΥΛΙΚΑ

3 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μεγάλους κύβους

500 γρ. γιαούρτι 2%, ΦΑΓΕ Total

200 γρ. κάσιους ή φυστίκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

1 κ.σ κόλιανδρο τριμμένο

1 κ.σ. κάρδαμο τριμμένο

1 κ.σ. κύμινο τριμμένο

1 πιπέρια τσίλι τριμμένη

1/2 φλ. τσ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

ΒΟΥΤΥΡΟ | ΓΙΑΟΥΡΤΙ | ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ | ΚΡΕΜΜΥΔΙ | ΣΚΟΡΔΟ

Για την παρασκευή χρησιμοποιήθηκε:

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Φτιάχνουμε μια μαρινάδα ανακατεύοντας το γιαούρτι με τη 1 κ.σ. τζίντζερ, το σκόρδο και το κύμινο και μαρινάρουμε το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να μαριναριστεί τουλάχιστον 1 ώρα.
2 Καβουρδίζουμε τα κάσιους ή φυστίκια σε βουτυρωμένο τηγανάκι και τα κρατάμε για αργότερα. Σε μια φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά, για 1 λεπτό.
3 Προσθέτουμε το κάρδαμο τον κόλιανδρο, το υπόλοιπο τζίντζερ και τα ανακατεύουμε μαζί για μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πιπερίτσες και αν χρειάζεται 1-2 κ.σ. νερό και σιγοψήνουμε το μίγμα για 5-6 λεπτά.
4 Βάζουμε, τέλος, και το κρέας με τη μαρινάδα του στην κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά.
5 Ανακατεύουμε τα κομμάτια με τη σάλτσα για μερικά λεπτά, κατόπιν χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 30 λεπτά.
6 Ανακατεύουμε τακτικά και δοκιμάζουμε, για να προσθέσουμε αν θέλουμε περισσότερο τσίλι, αλάτι κτλ. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και τα κάσιους η φυστίκια.

 

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr