ΥΛΙΚΑ
Για τα φασολάκια γιαχνί με πατάτες
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
- 250 γρ. καρότα, σε μεσαία καρέ
- 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 600 γρ. πατάτες, κυδωνάτες
- 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 60 γρ. πελτές ντομάτας
- 450 γρ. νερό
- 650 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα
- 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 5 γρ. μάραθος, ψιλοκομμένος
- 10 γρ. ζάχαρη
Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα φασολάκια γιαχνί με πατάτες
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε τις ντομάτες, τα καρότα, τις πατάτες και τον πελτέ. Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Προσθέτουμε τα φασολάκια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τον μαϊντανό, τον μάραθο και τη ζάχαρη.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.
Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.