Δημήτρης Σκαρμούτσος: Συνταγή για πουτίγκες καλαμποκιού - μια λαχταριστή, αλμυρή πρόταση
Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και καρπούς καλαμποκιού και σερβίρουμε
ΥΛΙΚΑ
800 γρ. καλαμπόκι, Εδεμ
ελαιόλαδο, για άλειμμα
2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
1½ κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πάπρικα
4 αβγά
240 ml. κρέμα γάλακτος (35%)
60 γρ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
½ κ.γ. πιπέρι
4 φέτες μπέικον, ξεροψημένο και θρυμματισμένο
100 γρ. τυρί cheddar
1 κ.σ. ελαιόλαδο
φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και αλείφουμε 6 πυρίμαχα μπολάκια με λίγο ελαιόλαδο.
2 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ ,το αλάτι και την πάπρικα.
3 Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο.
4 Στο μπολ με τα αβγά, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
5 Προσθέτουμε το καλαμπόκι , το πιπέρι, το μπέικον, 1/2 από το τυρί cheddar (50 γρ.) και ανακατεύουμε.
6 Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα και να ροδίσει ομοιόμορφα η επιφάνεια.
7 Αφαιρούμε τις πουτίγκες από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 5-10 λεπτά. Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και καρπούς καλαμποκιού και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr