Δημήτρης Σκαρμούτσος: Κρέπες με μανιτάρια αλα κρεμ και σκληρό τυρί - Απλά top!
Φτιάξτε τες, είναι πεντανόστιμες...
ΥΛΙΚΑ
Για τις κρέπες:
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
2 αβγά, χτυπημένα
1 1/4 φλ. γάλα
3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο +1 κ.γ. για το τηγάνι
Για τη γέμιση:
400 γρ. μανιτάρια λευκά
1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο + επιπλέον για το βουτύρωμα του ταψιού
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
100 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. τυρί κρέμα
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
150 γρ. τριμμένο Αυθεντικό σκληρό τυρί, Arla
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
μερικά κλωναράκια θυμάρι, φρέσκο
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις κρέπες: | Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τα χτυπημένα αβγά, το γάλα και τις 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο, χτυπάμε με αναδευτήρα πολύ καλά, μέχρι να πάρουμε ένα ελαφρώς παχύρευστο και δεμένο μείγμα. |
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.γ. βούτυρο. Bάζουμε 3-4 κ.σ. μείγμα κρέπας και ψήνουμε για 1 λεπτό. | |
Με τη βοήθεια μιας φαρδιάς σπάτουλας γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για 1/2 ακόμη λεπτό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα. | |
Όσες κρέπες αφαιρούμε από το τηγάνι, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη με αντικολλητικό χαρτί αναμεταξύ τους. Αφήνουμε τις κρέπες στην άκρη. | |
Για τη γέμιση: | Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με νωπό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε μέτριες φέτες. |
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει, προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε να καλυφθούν με το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια. | |
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. | |
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180°C. Απλώνουμε γέμιση στο κέντρο κάθε κρέπας και την τυλίγουμε σε ρολό. Τυλίγουμε κάθε κρέπα και προσθέτουμε το τριμμένο σκληρο τυρί. | |
Τοποθετούμε τις τυλιγμένες κρέπες σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει ελαφρώς. | |
Βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και θυμάρι και σερβίρουμε. |
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr