Δημήτρης Σκαρμούτσος: Παρφέ γιαουρτιού με σπιτική γκρανόλα και μούρα - δροσερό, απολαυστικό & εύκολο

Θα χρειαστείτε περίπου 25 λεπτά για να το φτιάξετε

ΥΛΙΚΑ

Για το παρφέ (2-4 μερίδες):

2 φλ. γιαούρτι

2 φλ. γκρανόλα

2 φλ. μίγμα μούρων (σμέουρα, μύρτιλα, φράουλες, βατόμουρα)

4 κ.σ. μέλι

Για την γκρανόλα (4-6 μερίδες):

2 φλ. νιφάδες βρώμης

½ φλ. ανάμικτοι ξηροί καρποί, ωμοί, τεμαχισμένοι

¼ φλ. σπόρους (ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους)

½ φλ. αποξηραμένα φρούτα, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

2-3 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου ή μέλι 

2 κ.σ. λάδι καρύδας

½ κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή εκχύλισμα αμυγδάλου

1 γενναιόδωρη πρέζα νιφάδες θαλασσινό αλάτι

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήματα

Για το παρφέ:

Βάζουμε στο κάθε ποτήρι κατά σειρά και σε στρώσεις 2 κ.σ. γιαούρτι, 2 κ.σ. γκρανόλα, 2 κ.σ. φρούτα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας λίγο μέλι ανάμεσα στις στρώσεις.

Για την γκρανόλα:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150C.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις νιφάδες βρώμης, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, τα αποξηραμένα φρούτα, το σιρόπι σφένδαμου, το λάδι καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια να ενωθούν τα υλικά.

Το μείγμα θα κολλάει αρκετά. Το λάδι καρύδας πρέπει να είναι υγρό. Αν είναι στερεό, η θερμοκρασία των χεριών μας θα το ζεστάνει και θα το λιώσει.

Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε το μείγμα σε μία λεπτή στρώση.

Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ψηθεί ελαφρά.

Αφήνουμε την γκρανόλα να κρυώσει πριν την σερβίρουμε ή πριν την αποθηκεύσουμε.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr