Ο Γιάννης Λουκάκος αποκαλύπτει πόσες φορές πρέπει να γυρίζουμε τα ψητά στη σχάρα για να είναι ζουμερά

Tελικά τί ισχύει; Γυρίζουμε μία φορά το ψητό ή περισσότερες; 

Συχνά ακούω να λένε ότι όταν ψήνουμε στη σχάρα, γυρνάμε το τρόφιμο μόνο μία φορά από κάθε πλευρά.

Σαφώς και μπορεί κάποιος να ακολουθήσει αυτήν την τακτική, αλλά δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για ένα επιτυχημένο ψήσιμο στη σχάρα.

Για πιο καλό αποτέλεσμα, επιλέγουμε να γυρνάμε το τρόφιμο πολλές φορές, ώστε να μην του δίνουμε το χρόνο ν’ αφυδατωθεί από το παρατεταμένο ψήσιμο σε μία πλευρά, γιατί έτσι δεν ψήνεται σωστά και εσωτερικά.

Γυρνάμε λοιπόν συνέχεια, αλλάζοντας την πλευρά που «βλέπει» η φωτιά, για να ψήνεται σταδιακά και ομοιόμορφα, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. 

 

Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr