Δημήτρης Σκαρμούτσος: Τυλιχτά σουβλάκια με χοιρινή μπριζόλα - Απλά όνειρο!
Δεν θα ξανά παραγγείλετε σουβλάκια μετά από αυτή την συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. χοιρινές μπριζόλες
4 ξυλάκια για σουβλάκια
4 πίτες για σουβλάκι
2 μέτριες ντομάτες
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανός
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. γιαούρτι
αλάτι, πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
1/2 φλ. τσ. τζατζίκι (προαιρετικά)
καλαμάκια
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑΟΥΡΤΙ | ΚΡΕΜΜΥΔΙ | ΝΤΟΜΑΤΑ | ΧΟΙΡΙΝΟ
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 | Κόβουμε τις μπριζόλες σε μικρούς κύβους. Σε βαθύ σκεύος χτυπάμε το λάδι με το λεμόνι, τη ρίγανη, πιπέρι και πάπρικα και βάζουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον 30 λεπτά. |
2 | Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Αφαιρούμε τα πολλά υγρά από το κρέας και περνάμε τα κομμάτια στα σουβλάκια. |
3 | Λαδώνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε πάνω τα σουβλάκια να ψηθούν σε μέτρια φωτιά. Τα γυρίζουμε συχνά από όλες τις πλευρές, αλλά προσέχουμε να μην παραψηθούν και στεγνώσουν. Τα βγάζουμε σε πιάτο και τα κρατάμε σκεπασμένα. |
4 | Ακουμπάμε στο ίδιο τηγάνι τις πίτες μια μια και τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. |
5 | Βγάζουμε το κρέας από ένα καλαμάκι στην κάθε πίτα, τοποθετούμε κατά μήκος μερικά φετάκια ντομάτας και κρεμμυδιού, λίγο μαϊντανό, αλάτι και, αν θέλουμε, λίγη πάπρικα. Προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά γιαούρτι. |
6 | Τυλίγουμε την πίτα σφιχτά και δένουμε το κάτω μέρος σε αλουμινόχαρτο. |
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr