Δημήτρης Σκαρμούτσος: Πεντανόστιμα μπισκότα ελαιόλαδου με πλούσια γεύση - Θα τα λατρέψετε!
Το απόλυτο συνοδευτικό για τον πρωινό καφέ σας!
ΥΛΙΚΑ
¼ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γ. baking powder
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
¾ κ.γ. αλάτι
½ φλ. γιαούρτι
½ φλ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μία ελαφρώς τριφτή ζύμη.
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε.
Σταδιακά προσθέτουμε στη ζύμη το γάλα, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μαλακό και κολλώδες μίγμα. Εάν το μείγμα είναι πολύ στεγνό, προσθέτουμε λίγο γάλα.
Αλευρώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και την επιφάνεια εργασίας και πλάθουμε τη ζύμη σε μία μπάλα.
Ανοίγουμε τη ζύμη και και τη ξαναπλάθουμε σε μπάλα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μερικές φορές ακόμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη μας, ώστε να έχει πάχος περίπου 2,5 εκ. και με ένα μικρό ποτήρι ή στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε κυκλικούς δίσκους διαμέτρου 5-6 εκ.
Τοποθετούμε τα κομμάτια ζύμης μας σε ένα αντικολλητικό ταψί, έτσι ώστε το ένα να αγγίζει ελαφρώς το άλλο.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr