Δημήτρης Σκαρμούτσος: Pancakes από γιαούρτι και νιφάδες βρώμης - ο τέλειος συνδυασμός!

 Μια πεντανόστιμη πρόταση για πρωινό!

ΥΛΙΚΑ

1 2/3 φλ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις

2/3 φλ. νιφάδες βρώμης

2 κ.σ. ζάχαρη

1 1/4 κ.γ. baking powder

1/4 μαγειρική σόδα

1/4 αλάτι

1 φλ. γιαούρτι Total, 2%

1 φλ. γάλα

4 κ.σ. βούτυρο, ανάλογο + 1 κ.σ. βούτυρο για το τηγάνι

2 αυγά, μεγάλα

1 φλ. κόκκινα φρούτα

1/4 φλ. μέλι

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 50°C.

Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το βούτυρο και τα αυγά και χτυπάμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.

Ρίχνουμε το μίγμα των υγρών στο μίγμα των στερεών και με μία μαρίζ ανακατεύουμε πολύ καλά. Όταν το μίγμα μας ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τα κόκκινα φρούτα που έχουμε επιλέξει και ανακατεύουμε απαλά.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και ζεσταίνουμε ώστε να λιώσει να απλωθεί καλά.

Όταν το τηγάνι μας κάψει καλά προσθέτουμε 1/3 φλ. από τη ζύμη μας. Ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες από πάνω και η κάτω πλευρά να ροδίσει όμορφα. Γυρίζουμε τη τηγανίτα μας και ψήνουμε για ακόμη 2 λεπτά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας. Όσες τηγανίτες ετοιμάζουμε τις ΄τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος και τις αφήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για να διατηρηθούν ζεστές.

Σερβίρουμε αμέσως με μέλι και μια κουταλιά γιαούρτι.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr