Δημήτρης Σκαρμούτσος: Κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα ντομάτας - ένα πιάτο για όλη την οικογένεια

Δείτε βήμα-βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

4 κολοκυθάκια μέτρια

½ κιλό κιμά, μοσχάρι

½ κούπα ρύζι μακρύκοκκο

2 κ.σ. σταφίδα

2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

½ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. κάρδαμο

¼ κ.γ. μπαχάρι

¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. ντοματοπελτέ

Για τη σάλτσα ντομάτας:

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. σκόρδο, πολτοποιημένο

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

700 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, Γκρέκα

1 κ.σ. ντοματοπελτέ

1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

2 κούπες ζωμό κότας

αλατοπίπερο κατά βούληση

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε οριζόντια ένα φετάκι από κάθε άκρη.

2 Με ένα κουτάλι βγάζουμε το εσωτερικό τους και αφήνουμε στην άκρη.

3 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, τις σταφίδες, τον άνηθο, το δυόσμο, το αλάτι, το κάρδαμο, το μπαχάρι, το πιπέρι και τον ντοματοπελτέ.

4 Γεμίζουμε με το μίγμα του κιμά τα κολοκυθάκια. Επειδή το ρύζι θα φουσκώσει στο ψήσιμο, προσέχουμε να μην τα γεμίσουμε πάρα πολύ.

5 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

6 Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε και το κρεμμύδι. Σωτάρουμε μέχρι να γίνει διαφανές το κρεμμύδι.

7 Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και το δυόσμο.

8 Βάζουμε τα γεμισμένα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα και απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας γύρω τους.

9 Προσθέτουμε το ζωμό και καλύπτουμε με το καπάκι την κατσαρόλα.

10 Σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να γίνει το ρύζι και ο κιμάς.

11 Βγάζουμε τα κολοκυθάκια από την κατσαρόλα και αυξάνουμε τη φωτιά.

12 Μαγειρεύουμε τη σάλτσα ντομάτας μέχρι να μειωθούν τα υγρά, για 10 περίπου λεπτά.

13 Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε.

14 Ξαναβάζουμε τα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα να ζεσταθούν και σερβίρουμε.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr