Σκληρό άρθρο των New York Times για τις υποκλοπές: «Η σαπίλα στην καρδιά της Ελλάδας είναι πλέον ορατή από όλους»

Η διαφθορά και οι συγκρούσεις συμφερόντων, που δεσμεύτηκε να ξεριζώσει ο κ. Μητσοτάκης, ζουν και βασιλεύουν, γράφει ο Αλεξάντερ Κλαπ
 

 

Άρθρο καταπέλτη για την ελληνική κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές, δημοσίευσαν οι New York Times.

Υπό τον τίτλο «Η σαπίλα στην καρδιά της Ελλάδας είναι πλέον ορατή από όλους», ο Αμερικανός αρθρογράφος Αλεξάντερ Κλαπ, σχολιάζει την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, υπενθυμίζοντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για ρήξη με το παρελθόν, εξάλειψη του νεποτισμού και εκρίζωση της διαφθοράς. Τρία χρόνια μετά την εκλογή Έλληνα πρωθυπουργού, όπως γράφει η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα, πολλοί ξένοι έχουν πειστεί για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Ελλάδα, όπως αποδεικνύει το ενδιαφέρον εταιρειών όπως η Microsoft, η Pfizer και η JP Morgan Chase.

 

 

Ο Αμερικανός αρθρογράφος, με έδρα τη χώρα μας, αφού αναφέρεται στην επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό με σύνθημα «Θα θέλεις να μείνεις για πάντα!», αλλά και στο «το τέλος της εποπτείας της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση», εκτιμά ότι η διαφθορά και τα συμφέρονται που δεσμεύτηκε να εκριζώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο εξακολουθούν να υφίστανται αλλά και από πολλές απόψεις, φαίνεται ότι έχουν πυκνώσει και βαθύνει.

 

 

Το ελληνικό κράτος όχι μόνο δεν έχει μεταρρυθμιστεί, αλλά έχει λάβει μόνο μια αισθητική αναμόρφωση, ένα μάνατζμεντ βιτρίνας. Τις τελευταίες εβδομάδες, ένα σκάνδαλο υποκλοπών αποκάλυψε με εντυπωσιακό τρόπο την υπάρχουσα σήψη, γράφει χαρακτηριστικά η αμερικανική εφημερίδα. Αποκαλούμενο το Greece’s Watergate, το Watergate της Ελλάδας, απέδειξε σε τι βαθμό γίνονται παρακολουθήσεις κάτω από την γυαλιστερή επιφάνεια και κατέστησε το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» μια από τα ίδια, τονίζει το ίδιο κείμενο. Και καταλήγει, αφού πρώτα αναφέρεται εκτενώς στην υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, υπενθυμίζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο τον Μάιο.

 

 

«Τον Μάιο, καθώς έσφιγγε ο κλοιός στο σκάνδαλο υποκλοπών, ο κ. Μητσοτάκης ταξίδεψε στην Ουάσιγκτον για να εκφωνήσει μια ομιλία στο Κογκρέσο σχετικά με τη σημασία της υποστήριξης των δημοκρατικών αξιών και της καταπολέμησης της αυταρχικής συμπεριφοράς. Επί σαράντα λεπτά εξέθεσε την αναγκαιότητα για κοινωνική εμπιστοσύνη και ισχυρούς θεσμούς. ‘’Οι αρχαίοι Έλληνες’’, χειροκροτούμενος, ‘’θεωρούσαν την αλαζονεία, τον εξτρεμισμό και την υπερβολή τις χειρότερες απειλές για τη δημοκρατία’’. Το ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι: Γιατί δεν αισθάνεται το ίδιο;», ερωτά ο Αμερικανός αρθρογράφος και οι New York Times. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr