Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει λαχταριστές αυγοφέτες με κρέμα τυριού και φράουλες

Ο συνδυασμός αλμυρής και γλυκιάς γεύσης θα σας ξετρελάνει!

ΥΛΙΚΑ

225 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

40 γρ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για γαρνιτούρα

150 γρ. φράουλες, κομμένες σε φέτες + επιπλέον για γαρνιτούρα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

8 φέτες ψωμί για τοστ

3 αβγά

80 ml γάλα

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

4 κ.σ. βούτυρο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τις φράουλες και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.

2. Αλείφουμε με μία μεγάλη κουταλιά από το μείγμα τις 4 από τις 8 φέτες ψωμιού.

3. Από πάνω τοποθετούμε τις άλλες 4 φέτες ψωμιού ώστε να δημιουργήσουμε ένα σάντουιτς. Κλείνουμε και πιέζουμε ελαφρά.

4. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και χτυπάμε με αβγοδάρτη.

5. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

6. Βουτάμε κάθε σάντουιτς μέσα στο μείγμα των αβγών, στραγγίζουμε και τοποθετούμε στο ζεστό τηγάνι.

7. Ψήνουμε και από τις 2 πλευρές, μέχρι το ψωμί να ροδίσει και να ξεροψηθεί ελαφρώς.

8. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο βούτυρο και τα υπόλοιπα σάντουιτς.

9. Αφαιρούμε τα σάντουιτς από το τηγάνι, τα τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε σε πιάτο.

10. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη, γαρνίρουμε με φράουλες και σερβίρουμε τις αβγοφέτες ζεστές.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr