Το Social Ballroom Festival επιστρέφει στο Σταύρος Νιάρχος - ανοιχτά μαθήματα χορού, εντυπωσιακά shows
Το πιο αγαπημένο αθηναϊκό χορευτικό φεστιβάλ
To Social Ballroom Festival, το πιο αγαπημένο αθηναϊκό χορευτικό φεστιβάλ, επιστρέφει στην Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου και υπόσχεται ένα αξέχαστο τριήμερο με tango, swing και disco ρυθμούς.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανοιχτά μαθήματα χορού,εντυπωσιακά χορευτικά σόου, συναυλίες και dj sets, προσκαλώντας τους Αθηναίους να φορέσουν τα «χορευτικά παπούτσια» τους και να απελευθερώσουν τα σώματά τους στην απόλυτη μορφή κοινωνικοποίησης κι απόδρασης που συνιστά ο χορός.
Στο πρώτο μέρος της κάθε βραδιάς, που ξεκινά στις 19.30, δάσκαλοι και χορευτές αποκαλύπτουν τα μυστικά ενός διαφορετικού χορού (tango, swing, disco) κάθε μέρα, ενώ στις 21.00 ξεκινούν μοναδικά χορευτικά πάρτι. Το Social Ballroom Festival πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Το πρόγραμμα αναλυτικά:
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου | Tango
19.30-21.00 Μάθημα χορού
21.00-23.00 Χορευτικό πάρτι
Την Παρασκευή 16/9, η καλλιτεχνική ομάδα Tango Acropolis φέρνει αργεντίνικο άρωμα χορού στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ. Έξι έμπειροι χορευτές, υπό την καθοδήγηση της Έλενας Γκόση και του Λούις Μέστρε, θα μυήσουν το κοινό στο tango, εξηγώντας παράλληλα πώς καταλήγει να είναι κάτι παραπάνω από είδος χορού: ένας τρόπος ζωής, μια μορφή τέχνης κι επικοινωνίας.
Θα ακολουθήσει χορευτική βραδιά “milonga” (ονομασία που έχει τις ρίζες της στο ομώνυμο μουσικό στυλ και στις αρχές του 20ου αιώνα) με μουσική επένδυση από την τετραμελή ορχήστρα Τanguerissimo, υπό τη διεύθυνση του Μάριου Στρόφαλη.
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου | Swing
19.30-21.00 Μάθημα χορού
21.00-23.00 Χορευτικό πάρτι
Το Σάββατο 17/9 σειρά έχει το swing. Τα μαθήματα αναλαμβάνουν οι Athens Lindy Hop, πρωτοπόροι στη διάδοση της swing κουλτούρας (την ομάδα ίδρυσαν η Μαριάντζελα Σαλίχου και η Μαρία Νεφέλη Αμπατζή). Κάθε χρόνο διοργανώνουν το ετήσιο βαριετέ Vaudeville Revue, ενώ εντυπωσιακή είναι και η σύμπραξή τους με την Big Band των Αθηνών, όπως στο τελευταίο Τhe Swing Era.
Τα μέλη της ομάδας θα διδάξουν πώς χορεύεται το lindy hop, ενώ το groove θα εγγυηθούν οι Storyville Ragtimers. Πρόκειται για το επταμελές σχήμα που δημιουργήθηκε το 2015 από τους Γιάννη Καραγιαννάκη (κορνέτα), Κωστή Βαζούρα (σοπράνο, άλτο σαξόφωνο) και Μελέτη Πόγκα (κιθάρα, μπάντζο) με σκοπό να αναβιώσουν τη μουσική της Νέας Ορλεάνης των αρχών του 20ού αιώνα (το Storyville, άλλωστε, ήταν η συνοικία της πόλης που γεννήθηκε η τζαζ).
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου | Disco
19.30-21.00 Μάθημα χορού
21.00-23.00 Χορευτικό πάρτι
Την Κυριακή 18/9 στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ η θερμοκρασία ανεβαίνει σε μια disco fever χορευτική βραδιά! H disco εμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 και δεν έφυγε ποτέ από το χορευτικό προσκήνιο. Μεταλλάχθηκε, γέννησε τη σύγχρονη dance μουσική ως απόγονος της soul και προπομπός του house, έζησε σε ιστορικά κλαμπ όπως το Studio 54, επηρέασε τα υπόλοιπα μουσικά είδη, αλλά και το ντύσιμο εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο. Και αν ξεκίνησε ως χορός ατομικός, στη συνέχεια έφερε τα σώματα κοντά, όπως θα μας δείξει στο μάθημά του ο Δημήτρης Κράνιας της ομάδας The Dance Club. Τη μουσική επιλέγει ο DJ Γιώργος Κόκοτας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας snfcc.org/SocialBallroom καθώς και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένας διεθνούς εμβέλειας, περιβαλλοντικά βιώσιμος δημόσιος χώρος έκφρασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας όπως τον οραματίστηκε και υλοποίησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σχεδιασμένο από τον Renzo Piano και το Renzo Piano Building Workshop (RPBW), παραδόθηκε στην Ελληνική Πολιτεία και τους πολίτες τον Φεβρουάριο του 2017. Περιλαμβάνει τις νέες κεντρικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ένα από τα μεγαλύτερα σημεία πρασίνου στην Αθήνα. Σύμφωνα με την αρχική δέσμευσή του κατά την παράδοση του έργου, το ΙΣΝ υποστήριξε έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα πέντε πρώτα χρόνια (2017-2021), και τον Φεβρουάριο του 2022 ανανέωσε την υποστήριξή του, με δωρεά συνολικού ύψους €10 εκατομμυρίων ($11,2 εκατομμυρίων), για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και του προγραμματισμού του για έναν ακόμη χρόνο.
Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ έως σήμερα, ύψους €618 εκατομμυρίων ($750 εκατομμυρίων).
Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:
• To τρέχον ωράριο λειτουργίας είναι:
Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Δευτέρα-Πέμπτη: 06.00-00.00, Παρασκευή-Κυριακή: 06.00-02.00
-Κεντρική Υποδοχή: καθημερινά 09.00-21.00
-Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 10.00-14.00 και 17.00-21.00
• Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
• Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
• Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
• Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο, στο 5ο επίπεδο του κτιρίου της ΕΛΣ και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
• Στο ΚΠΙΣΝ λειτουργεί το SNFCC Store με μία μεγάλη και διαρκώς εξελισσόμενη συλλογή από χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.
• Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους.
Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr