Δημήτρης Σκαρμούτσος: Πικάντικος σολομός με καστανή ζάχαρη για ένα ελαφρύ δείπνο

Μετά θα κοιμηθείτε σαν πουλάκι…

 

 

ΥΛΙΚΑ

• 900 γρ. φρέσκο σολομό (πάχους 2,5 εκ)

• 1 1/2 κ.σ. Tabasco Habanero

• 1/4 φλ. καστανή ζάχαρη

• 1/2 κ.γ. πάπρικα

• 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

• 1/2 κ.γ. αλάτι

• 1/2 κ.γ. πιπέρι

• 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη καστανή ζάχαρη, την πάπρικα, το σκόρδο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνο στην υψηλότερη σκάλα.

Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε το σολομό, προσθέτοντας από πάνω το μίγμα ζάχαρης.

Ψήνουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να αρχίσει να καραμελώνει.

Είναι πολύ σημαντικό ο σολομός μας να είναι πάχους 2,5 εκ. Εάν είναι λεπτότερος, θα χρειαστεί να γυρίσουμε το σολομό μας μετά από 5 λεπτά ψησίματος και να τον αφήσουμε για άλλα 2-3 λεπτά ή να κατεβάσουμε τη σχάρα μία σκάλα πιο κάτω.

Σερβίρουμε αμέσως.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr