Γιάννης Λουκάκος: Λιγκουίνι με σολομό, σπαράγγια και λεμόνι - ελαφριά και πεντανόστιμη πρόταση (βίντεο)

 

Ή όπως λένε και στο χωρίο μου, «ticking all the boxes»!

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. σολομός, σε μέτρια καρέ
  • 50 γρ. σπαράγγια πράσινα, καθαρισμένα, σε μικρά κομμάτια
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το λευκό μέρος, σε φέτες
  • 20 γρ. κρασί λευκό
  • 220 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 25 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψητή, σε λωρίδες
  • 10 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 50 γρ. βούτυρο, παγωμένο, σε κύβους
  • 10 γρ. χυμός λεμονιού
  • 80 γρ. καπνιστός σολομός, σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, σε λεπτές φέτες
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αλατίζουμε το σολομό και ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σολομό μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα αλλά να παραμείνει ζουμερός. Αποσύρουμε το σολομό από το τηγάνι και κρατάμε τα λίπη.

Στο ίδιο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα σπαράγγια, το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά να παραμένουν τραγανά για 3 με 4 λεπτά περίπου.

Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα ¾ του κρασιού, προσθέτουμε τις πιπεριές, τον ζωμό κοτόπουλου και φέρνουμε σε βρασμό.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το βούτυρο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά και να δημιουργηθεί μία δεμένη σάλτσα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, προσθέτουμε τα 2 είδη σολομού, τον μαϊντανό, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, το ξύσμα λεμόνι, τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσουν τα ζυμαρικά και να μοιραστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά μέσα στη σάλτσα των ζυμαρικών.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τα ζυμαρικά, μοιράζουμε από πάνω όλα τα υλικά τις σάλτσας που μένουν στο τηγάνι και προσθέτουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Who is Who

 

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr