Zeus+Δione: Οι μελωδίες των σκιών...Το παραδοσιακό θέατρο σκιών ζωντάνεψε υπό ρεμπέτικους ήχους στην παρουσίαση της συλλογής Seraglio FW 2022
Η ZEUS+ΔIONE παρουσίασε τη χειμερινή συλλογή Seraglio/Σαράι, στην αυλή του brand στο κέντρο της Αθήνας, στήνοντας μια ζωντανή αναπαράσταση θεάτρου σκιών.
Συνοδεία του ρεμπέτη Γρηγόρη Βασίλα και της ορχήστρας του, αναδημιούργησε στιγμιότυπα που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στη μνήμη. Μια μουσική διαδρομή από τα παράλια της Μικράς Ασίας στον Πειραιά, με ήχους από σαντούρι, βιολί, κιθάρα, μπουζούκι, και κοντραμπάσο, έφερε τους καλεσμένους της βραδιάς κοντά στη λαϊκή παράδοση και το ρεμπέτικο.
Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν οι δημιουργίες, ρούχα και αξεσουάρ του Creative Director της Zeus+Δione, Marios Schwab, στο ατελιέ του οποίου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δουν και να αγγίξουν τη συλλογή για το Φθινόπωρο/Χειμώνα του 2022.
Σχήματα που αγκαλιάζουν τη σιλουέτα, απαλές υφές και το χαρακτηριστικό σπαθωτό μετάξι, συνδυασμένα σε απλές, χαλαρές γραμμές. Μόνιμες πτυχώσεις κατασκευασμένες με την παραδοσιακή ελληνική τεχνική των οριζόντιων νημάτων κατά διαστήματα, και στη συνέχεια βρέξιμο και ψήσιμο στον ήλιο.
Πανωφόρια εμπνευσμένα από τα χαρακτηριστικά μάλλινα σακάκια με τα τονισμένα πέτα και τους δομημένους ώμους με τις βάτες, τα οποία μουσικοί, όπως η Σωτηρία Μπέλλου και ο Βασίλης Τσιτσάνης, συνήθιζαν να ρίχνουν χαρακτηριστικά στον έναν ώμο σαν ασπίδα. Εξωτερικές ραφές και μπαλώματα που καθρεφτίζουν τα ίχνη που αφήνει πίσω του ο χρόνος, θυμίζοντας τις χαρακτηριστικές κομμένες και ραμμένες φιγούρες του θεάτρου σκιών.
Η επιβλητική απεικόνιση του κλασικού σκηνικού, με την παράγκα από λαμαρίνα του Καραγκιόζη και το μεγαλοπρεπές σαράι, κεντήθηκε σε τσάντα, τυπώθηκε σε μαντήλι, και διακόσμησε το χώρο του ατελιέ.
Τη διακόσμηση πλαισίωσαν έργα τέχνης, ευγενική προσφορά της κας Πέγκυς Λούτου, ιδιοκτήτρια του καταστήματος Peggy Loutou - Artefacts of Value και μέλος του Σωματείου Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης της Ελλάδος.
Μια περίτεχνη ξυλόγλυπτη ροζέτα που κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στην Τουρκία, οι Σκιές στο έργο του Νίκου Κεσσανλή, αλλά και η παράσταση της φιγούρας ζωγραφισμένης μπρος πίσω, από το θέατρο σκιών της Τουρκίας του 19ου αιώνα. Μοναδικά αντικείμενα που υπογράμμιζαν το θέμα της βραδιάς.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr