Δημήτρης Σκαρμούτσος: Εύκολες τηγανίτες πατάτας με μυρωδικά και ντιπ γιαουρτιού
Το ωραιότερο σνακ
ΥΛΙΚΑ
Για τις τηγανίτες:
500 γρ. πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
1 αβγό
1 κ.γ. αλάτι ψιλό, Χιών
5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. γραβιέρα, τριμμένη
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. κόλιανδρο
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο + επιπλέον για γαρνιτούρα
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο + επιπλέον για γαρνιτούρα
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για το ντιπ γιαουρτιού:
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1/2 κ.γ. αλάτι ψιλό, Χιών
Για το ντιπ γιαουρτιού:
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε το ντιπ στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
Για τις τηγανίτες:
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες.
Σε ένα μπολ στρώνουμε μία βαμβακερή καθαρή πετσέτα. Τρίβουμε τις πατάτες στη μεσαία πλευρά ενός τρίφτη και πάνω στην καθαρή πετσέτα.
Αφού τις τρίψουμε όλες, στύβουμε την πετσέτα για να στραγγίσουν τα υγρά που βγάζουν οι πατάτες. Επιστρέφουμε τις τριμμένες πατάτες στο μπολ.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το αβγό, το αλάτι, το αλεύρι, τη γραβιέρα, τη ρίγανη, τον κόλιανδρο, το σχοινόπρασο, τον άνηθο και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το σπορέλαιο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε μέσα μία μεγάλη κουταλιά από το μείγμα πατάτας.
Απλώνουμε ελαφρώς με το πίσω μέρος του κουταλιού και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοψηθεί η τηγανίτα.
Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε την τηγανίτα από το τηγάνι και την τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το επιπλέον λάδι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.
Σερβίρουμε σε πιατέλα συνοδεία ντιπ γιαουρτιού, πασπαλίζουμε με άνηθο και μαϊντανό και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr