Αυγολέμονο σούπα με χωριάτικη κότα μας φτιάχνει ο Κωνσταντίνος Μουζάκης-Ελαφρύ και νόστιμο ό,τι πρέπει για βράδυ!

ΥΛΙΚΑ


·    1 κότα αλανιάρα(χωριάτικη)
·    8 αυγά
·    3 κλωνάρια σέλινο
·    1 ποτήρι νερού χυμό λεμονιού
·    1/2 κιλό ρύζι για σούπα
·    αλάτι, πιπέρι και τυρί ντόπιο λαδοτύρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1.    Βράζουμε την κότα σε αλατισμένο νερό και την ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα.
2.    Όταν ξαφρίσουμε ρίχνουμε αρκετό σέλινο, για να πάρει το άρωμα κ γεύση.
3.     Όταν βράσει η κότα την κρατάμε ζεστή σε μια πιατέλα αφού πρώτα την αλατοπιπερώσουμε.
4.    Σουρώνουμε στη συνέχεια το ζωμό και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
5.    Όταν αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε τόσα φλιτζανάκια του καφέ ρύζι, όσα τα άτομα που θα φάνε.
6.    Όση ώρα βράζει το ρύζι, ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά σε μια μικρή λεκάνη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μαρέγκα.
7.    Μετά ρίχνουμε τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να δέσει και να γίνει κρέμα.
8.    Χρησιμοποιούμε ένα αυγό για κάθε άτομο.
9.    Στη συνέχεια ρίχνουμε με βαθιά κουτάλα ζεστό ζωμό στη λεκάνη με τα χτυπημένα αυγά και χυμό από στυμμένα λεμόνια ανάλογα με την γεύση που ο καθένας θέλει να δώσει.
10.    Περι 1 ποτήρι χυμό χρησιμοποιούμε σε υλικά για οκτώ άτομα.
11.    Συνολικά 8 φλυτζάνια του καφέ ρύζι,8 αυγά,1 ποτήρι χυμό λεμονιού.
12.    Αφού ανακατώσουμε το μίγμα το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το ρύζι, αφού την κατεβάσουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε σιγα-σιγά μέχρι να δέσουν όλα μαζί.
13.    Αμέσως μετά σερβίρουμε τη σούπα με τριμμένο τυρί ντόπιο.
14.    Αντί για κότα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μοσχάρι αετό, χοιρινό και γαλοπούλα και τα τρία μαζί για να γίνει ωραίος ζωμός...



Who is Who



Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(Chef Club of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και Pastry Chef στο IEK ΞΥΝΗ


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr