Δημήτρης Σκαρμούτσος: Γεμιστά μήλα με χοιρινό, πιπεριές και πράσο - Άπαιχτη συνταγή

Πρέπει να την δοκιμάσετε! 

ΥΛΙΚΑ

ελαιόλαδο

 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 πράσο (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένο

2 πιπεριές πολύχρωμες, ψιλοκομμένες

1 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί

1000 ml ζωμός κοτόπουλου

8 σχετικά μικρά μήλα

αλάτι, κατά βούληση

φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά βούληση

Για τη σύνθεση:

25 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κομματάκια

3/4 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί

25 ml ελαιόλαδο

αλάτι, κατά βούληση

φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

ΒΟΥΤΥΡΟ | ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ | ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ | ΚΡΕΜΜΥΔΙ | ΜΗΛΟ | ΠΙΠΕΡΙΑ | ΠΡΑΣΟ | ΣΚΟΡΔΟ | ΧΟΙΡΙΝΟ

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση: Στην επιφάνεια κοπής για κρέας κόβουμε το ψαρονέφρι μας σε, όσο το δυνατόν, μικρότερα κομμάτια. Σε μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε ένα μπολ.
  Στην επιφάνεια κοπής για λαχανικά ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο. Στην ίδια επιφάνεια κόβουμε σε ψιλές φέτες τις πιπεριές.
  Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε, σε χαμηλή φωτιά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, πράσο και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
  Ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα το κρέας, μαζί με τα ζουμιά του μπολ, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  Προσθέτουμε 400 ml από τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Αμέσως μετά σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 45 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένη τη κατσαρόλα μας μέχρι να είμαστε έτοιμοι για το γέμισμα των μήλων.
Για τη σύνθεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα μήλα μας. Με ένα αρκετά κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το "καπάκι" του μήλου και ένα πολύ μικρό μέρος της βάσης, ώστε να στέκεται το μήλο μας όρθιο.
  Με τον αποπυρηνωτή ή με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τον πυρήνα των μήλων και λίγη από τη σάρκα τους, προσέχοντας να μην τρυπήσουμε το μήλο μέχρι κάτω.
  Ρίχνουμε στο εσωτερικό τους λίγο αλάτι και ελαιόλαδο και τα γεμίζουμε με το μίγμα της κατσαρόλας. Τοποθετούμε τα μήλα μας όρθια σε ένα μέτριο ταψί στο οποίο ρίχνουμε το βούτυρο, το κρασί και τον υπόλοιπο ζωμό.
  Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα μήλα για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσουν ελαφρά και να ροδίσει η γέμιση.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr