Ντίνα Νικολάου: Κέικ μαρμπρέ σοκολάτα-κολοκύθα - Τέλειο για να συνοδέψει το τσάι ή τον καφέ
Κέικ έκπληξη αφού συνδυάζει την δυνατή σοκολάτα με την γλυκιά κολοκύθα.
Υλικά
Για το μείγμα της κολοκύθας
Για το μείγμα σοκολάτας
Για το σερβίρισμα
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω και αλευρώνω καλά μια φόρμα για κέικ, με τρύπα στη μέση και την αφήνω στην άκρη.
Για το μείγμα της κολοκύθας
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω τις ζάχαρες, το σπορέλαιο και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνω τη βανίλια και τον πουρέ κολοκύθας και μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά προσθέτω το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Για το σοκολατένιο μείγμα
-
Αφαιρώ 1½ φλιτζάνι από το έτοιμο μείγμα της κολοκύθας σε ένα διαφορετικό μπολ και προσθέτω τα υλικά για το σοκολατένιο μείγμα. Ανακατεύω καλά.
Συναρμολόγηση
-
Βάζω 1 φλιτζάνι από το μείγμα της κολοκύθας στη φόρμα. Από πάνω ρίχνω ¼ του φλιτζανιού από το μείγμα της σοκολάτας. Συνεχίζω με τον ίδιο ρυθμό να επαναλαμβάνω τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
-
Ψήνω στο φούρνο για 50-55 λεπτά μέχρι να δοκιμάσω με ένα σουβλί και αν βγει καθαρό, αποσύρω από το φούρνο.
Για το σερβίρισμα
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω τα υλικά για το γλάσο. Αφού κρυώσει το κέικ, το αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα και καλύπτω με το γλάσο.
Who is Who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.
Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr