Άκης Πετρετζίκης: Εύκολες γαλακτοφέτες με μόνο 4 υλικά - τα παιδιά θα ξετρελαθούν (βίντεο)
Θέλετε ένα γλυκό σνακ για τα παιδιά σας; Φτιάξτε εύκολες γαλακτοφέτες με μόνο 4 υλικά και θα ξετρελαθούν!
Συστατικά
- 340 γρ. γάλα, 3,5%
- 30 γρ. μέλι
- 130 γρ. κρέμα πατισερί στιγμής, με γεύση λευκής πραλίνας
- 260 γρ. παντεσπάνι, έτοιμο
Για το σερβίρισμα
- κουβερτούρα, λιωμένη
- τρούφα σοκολάτας
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Για τη συνταγή θα χρειαστούμε 8 ξυλάκια παγωτού.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ 100 γρ. γάλα και το μέλι, μεταφέρουμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων, και ζεσταίνουμε για 1 λεπτό στα 800 Watt, ώστε να λιώσει το μέλι και να δημιουργηθεί ένα σιρόπι.
- Αφαιρούμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύουμε το σιρόπι με ένα σύρμα χειρός, και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα πατισερί στιγμής με γεύση λευκής πραλίνας, και χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός μέχρι να πήξει και να δέσει η κρέμα.
Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί. - Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι στο ταψί, το αλείφουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι που ετοιμάσαμε, και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του την κρέμα πατισερί λευκής πραλίνας.
- Αλείφουμε με το σιρόπι και το δεύτερο παντεσπάνι, και το τοποθετούμε πάνω από το παντεσπάνι με την κρέμα.
- Τοποθετούμε κυκλικά τα ξυλάκια παγωτού στην κρέμα ανάμεσα από τα δύο παντεσπάνια.
- Μεταφέρουμε το ταψί στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
- Αφαιρούμε το ταψί από την κατάψυξη, και κόβουμε σε 8 τριγωνικά κομμάτια.
- Προαιρετικά βουτάμε τις γαλακτοφέτες σε λιωμένη κουβερτούρα.
- Πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας και σερβίρουμε.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr