Δημήτρης Σκαρμούτσος: Γλυκόξινο χοιρινό με μήλα στην κατσαρόλα - Τέλειο, χειμωνιάτικο πιάτο!

Θα σας τρελάνει η γεύση του...

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά χοιρινό κρέας, από μπούτι, κομμένο σε κομμάτια

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

3 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ Tabasco, Sriracha

¾ φλ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

1 σκόρδο, πολτοποιημένο

4-5 μέτρια μήλα, κομμένα κυδωνάτα

1 φλ. κρασί λευκό, ξηρό

600 ml ζωμός βοδινού

2 φύλλα δάφνης

1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι

1 κ.σ. μέλι

1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

TABASCO | ΚΡΕΜΜΥΔΙ | ΜΕΛΙ | ΜΗΛΟ | ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ | ΣΚΟΡΔΟ | ΧΟΙΡΙΝΟ

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά τη μουστάρδα και το Tabasco. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλείφουμε με τη μουστάρδα με το Tabasco, φροντίζοντας να πάει παντού.
2 Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος από όλες τις πλευρές να θωρακιστεί.
3 Μόλις το χοιρινό ροδοκοκκινίσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
4 Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μήλα, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
5 Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα το κρέας και προσθέτουμε το ζωμό βοδινού. Ρίχουμε τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους μπαχάρι, το μέλι και μαγειρεύουμε για 60 περίπου λεπτά. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα ανακινώντας την κατσαρόλα.
6 Μοιράζουμε το κρέας με τα μήλα σε πιάτα, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα και σερβίρουμε.

 

 

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr