Δημήτρης Σκαρμούτσος: Κουραμπιεδάκια γεμιστά με σοκολάτα - Δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε

Για να γίνουν αέρινοι οι κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα, κοσκινίζουμε καλά το αλεύρι. 

ΥΛΙΚΑ

3/4 φλ. βούτυρο , ανάλατο, μαλακωμένο

1/2 φλ. ζάχαρη άχνη

1/2 κ.γ. αλάτι

1 μεγάλο αβγό

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ.  αμύγδαλα ή καρύδια πεκάν, κοπανισμένα

1 σοκολάτα, σπασμένη σε πολύ μικρά κομμάτια

ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

ΑΛΕΥΡΙ | ΒΟΥΤΥΡΟ | ΖΑΧΑΡΗ | ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
2 Ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό, μέχρι να αφρατέψουν.
3 Προσθέτουμε το αβγό, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφιχτή, αλλά μαλακή και βουτυράτη.
4 Πλάθουμε στρόγγυλα κουραμπιεδάκια σε διάμετρο 1,5 εκ. και στη μέση τοποθετούμε ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας. Τοποθετούμε σε ταψιά, με απόσταση (5 εκ περίπου) μεταξύ τους.
5 Ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από κάτω. Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
6 Περνάμε ζεστά τα μπισκότα από τη ζάχαρη άχνη. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε σχάρα και πασπαλίζουμε ξανά με ζάχαρη άχνη.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr