Δημήτρης Σκαρμούτσος: Κουραμπιέδες με ελαιόλαδο - Τα ψημένα αμύγδαλα και το κονιάκ απογειώνουν την γεύση τους
Δείτε βήμα-βήμα την εκτέλεση της συνταγής
ΥΛΙΚΑ
2 φλ. ελαιόλαδο, Χρυσελιά
1/3 φλ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα
1 κρόκο αυγού
1 λεμόνι, ξύσμα
2 κ.σ. κονιάκ
3 φλ. (400γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ. baking powder
1 φλ. ψημένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη άχνη, τον κρόκο του αυγού και χτυπάμε πολύ καλά.
3 Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
4 Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε να ενωθούν.
5 Προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα αλευριού baking powder και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
6 Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε σειρά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
7 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
8 Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και τους αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
9 Πασπαλίζουμε τους κουραμπιέδες με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr