Λαχταριστούς, στρουμπουλούς, αφράτους λουκουμάδες με μέλι μας φτιάχνει η σεφ Ντίνα Νικολάου
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Χρόνος τηγανίσματος: 5-6 λεπτά κάθε τηγανιά
Επιµέλεια-food styling: Hλίας ∆ερµιτζόγλου
Φωτογραφίες: Άλκης Καλούδης
Υλικά για 4 άτομα
• 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα • 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά • 1 κουταλάκι ζάχαρη • 4 κουταλιές ελαιόλαδο • ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του • 1 λίτρο σπορέλαιο • 1 φλιτζάνι μέλι • λίγη σκόνη κανέλα
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα και το νερό.
2. Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά και 1 κουταλάκι ζάχαρη.
3. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μικρού μπολ στο μεγάλο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύσμα πορτοκάλι.
4. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τους δύο τύπους αλεύρων.
5. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι στο υγρό μείγμα, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια, και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει.
6. Ρίχνουμε κουταλιές από τη ζύμη μας σε μέτρια κατσαρόλα, αφού έχει κάψει το λάδι, και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
7. Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα. Καλή όρεξη, Νάγια! Καλή όρεξη, Βασίλη!
Η συμβουλή της Ντίνας: Μπορούμε να αρωματίσουμε το μείγμα μας με μία κάψουλα βανίλιας ή με μία πρέζα μαστίχας σε σκόνη.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr