Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ρολό κιμά με γλάσο κέτσαπ - Ένα νόστιμο πιάτο για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
Το τσίλι, του δίνει την σπιρτάδα που χρειάζεται...
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλ. ketsap, 17 Delicatessen
1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι
680 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
1 1/2 φλ κρουτόν, θρυμματισμένα
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο
2 αβγά
1/4 φλ. γάλα
1 κ.σ. δυόσμος, αποξηραμένος
1 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΑΛΑΤΙ | ΑΥΓΟ | ΓΑΛΑ | ΔΥΟΣΜΟΣ | ΖΑΧΑΡΗ | ΚΕΤΣΑΠ | ΚΙΜΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟΣ | ΚΡΕΜΜΥΔΙ | ΚΡΟΥΤΟΝ | ΠΙΠΕΡΙ | ΤΣΙΛΙ02
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. |
2 | Λαδώνουμε ελαφρά μία φόρμα για κέικ. |
3 | Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κέτσαπ, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη σκόνη τσίλι να ενωθούν. |
4 | Απλώνουμε λίγο από το μίγμα στη βάση μιας φόρμας για κέικ. |
5 | Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τα θρυμματισμένα κρουτόν, το κρεμμύδι, τα αυγά, το γάλα, το δυόσμο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι. |
6 | Σχηματίζουμε ρολό τον κιμά και βάζουμε στη φόρμα. Απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα κέτσαπ στον κιμά. |
7 | Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μην είναι ροζ στο κέντρο και η θερμοκρασία του εσωτερικά να φτάσεις τουλάχιστον 70°C (ελέγχοντάς τη με ένα θερμόμετρο). |
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.
Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.
To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.
To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr