Άκης Πετρετζίκης: Γρήγορα cinnamon rolls - εύκολα και αφράτα ρολάκια κανέλας με μόνο 4 υλικά (βίντεο)

Αν ψάχνετε το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ σας, τότε τα γρήγορα cinnamon rolls είναι αυτό που χρειάζεστε! 

Συστατικά 

  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ. γεμάτη κανέλα, σε σκόνη
  • 850 γρ. φύλλα σφολιάτας

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

royal icing

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. 

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας με τη μεγάλη πλευρά να είναι μπροστά μας και τη μεμβράνη του να ακουμπάει στον πάγκο. 

Ανοίγουμε καλά με έναν πλάστη ώστε να το ισιώσουμε και να μην είναι εύκολο να σπάσει. 

Μεταφέρουμε τη μισή γέμιση στο μισό μέρος από τη σφολιάτα κατά μήκος, και καλύπτουμε με την άλλη μισή.

Πατάμε ελάχιστα με τον πλάστη ώστε να κολλήσουν οι σφολιάτες μεταξύ τους. 

Κόβουμε 16 κάθετες ίσες λωρίδες. 

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. 

Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί. 

Τυλίγουμε τις λωρίδες σφολιάτας σε ρολάκια, βάζοντας την άκρη προς τα κάτω για να μην ανοίξουν, και πατάμε με τα χέρια μας το κάθε ρολάκι. 

Τοποθετούμε 8 ρολάκια σε κάθε ταψί, αφήνοντας μεταξύ τους αρκετό κενό. Θα ψήσουμε τα ρολάκια σε 4 δόσεις, 8 σε κάθε ταψί ώστε να έχουμε συνολικά 32 ρολάκια. 

Μεταφέρουμε το ταψί στην πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. 

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τα ρολάκια.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα 3 ταψιά. 

Πασπαλίζουμε προαιρετικά με royal icing, και σερβίρουμε. Η συνταγή για το royal icing βρίσκεται εδώ.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr