Γιάννης Λουκάκος: Συνταγή για τυρένια σάλτσα - είναι πανεύκολη να τη φτιάξεις και «σκίζει» από γεύση (βίντεο)

Ο Γιάννης Λουκάκος αυτή τη σάλτσα τυριών τη λέει «πακέτο» γιατί τα έχει όλα: Είναι πανεύκολη να τη φτιάξεις, σου παίρνει ελάχιστο χρόνο και από γεύση…..

ΥΛΙΚΑ

  • 230 γρ. τυρί τσένταρ, χοντροτριμμένο
  • 40 γρ. τυρί γκούντα, χοντροτριμμένο
  • 8 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 γρ. κουρκουμάς
  • 400 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 6 γρ. sriracha

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα τυριά, το κορν φλάουρ, τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά.

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το γάλα , τη sriracha και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το μείγμα των τυριών ανακατεύοντας  μέχρι να λιώσουν τα τυριά, να πάρει μια βράση το μείγμα και να αποκτήσει υφή παχύρευστης σάλτσας.

Σερβίρουμε αμέσως σε βαθύ μπολ.

Tip:

*Διατηρείστε τη σάλτσα ζεστή για μεγαλύτερη απόλαυση.

*Σερβίρουμε πάνω σε τηγανιτές πατάτες ή πατατάκια.

Who is Who

 Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr