Σκάνδαλο Epstein: Ο πρίγκιπας Andrew θέλει να κινηθεί νομικά εναντίον της Giufree - «Να είναι ευγνώμων που δεν βρίσκεται στη φυλακή» λένε δικηγόροι

Μαζεύει εκατομμύρια ο γιος της Ελισάβετ...

Ο πρίγκιπας Andrew φέρεται να συγκεντρώνει πόρους 10 εκατομμυρίων λιρών, με σκοπό να αμφισβητήσει νομικά τον διακανονισμό του με την Virginia Giuffre.

Υπενθυμίζεται ότι ο δευτερότοκος γιος της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ, 62 ετών σήμερα, έχει κατηγορηθεί από την 39χρονη Αμερικανίδα - πρώην θύμα του πολυεκατομμυριούχου παιδόφιλου χρηματιστή Jeffrey Epstein, που βρέθηκε νεκρός στο κελί της φυλακής - για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Ο δούκας της Υόρκης, ο οποίος δεν είναι πλέον εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας και δεν του επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει τον τίτλο HRH, πέρυσι είχε κλήθεί να πληρώσει την Giufree με την οποία ήρθε σε εξωδικαστικό διακανονισμό. 

Ο ίδιος αρνείται τους ισχυρισμούς της, ενώ όπως αναφέρει η Daily Mail τώρα αναμένεται να υποστηρίξει ότι δεν την γνώρισε ποτέ και ότι η περιβόητη φωτογραφία που τους δείχνει μαζί με την καταδικασμένη για σωματεμπορία ανηλίκων Ghislaine Maxwell, είναι ψεύτικη. 

Η άλλοτε ερωμένη του Epstein άλλωστε «ξέπλυνε» τον πρίγκιπα, στην πρώτη της συνέντευξη από την φυλακή, λέγοντας ότι η φωτογραφία δεν φαίνεται να είναι αληθινή και πως η ίδια δεν θυμάται ο Andrew να συνάντησε την Giufree στο σπίτι της, όπου φέρεται να τραβήχτηκε η συγκεκριμένη εικόνα. 

«Ξέρω ότι η Virginia ταξίδευε με τον Jeffrey Epstein οπότε είναι εφικτό. Αλλά η φωτογραφία δεν φαίνεται να είναι αληθινή. Και δεν θυμάμαι να την έχουν τραβήξει» είπε μεταξύ άλλων η Maxwell, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών για το σκάνδαλο.

Ωστόσο πολύ ειδικοί που εξέτασαν την φωτογραφία πιστεύουν ότι είναι αληθινή. 

Μια πηγή κοντά στους βρετανούς royals είπαν στην Sun ότι ο Andrew θέλει τώρα να «αποδείξει» την αθωότητά του σε δικαστήριο των ΗΠΑ. 

«Πιέστηκε να διευθετήσει την υπόθεση για να αποφύγει να επισκιάσει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο (σ.σ. της Ελισάβετ) και πλήρωσε βαρύ τίμημα, προσωπικά και επαγγελματικά. Ο βασιλιάς (Κάρολος) είναι χαρούμενος που το επιδιώκει. Ως αρχηγός κράτους, δεν μπορεί να τον υποστηρίξει δημόσια, αλλά ο Andrew εξακολουθεί να είναι αδερφός του και θέλει το καλύτερο για αυτόν» είπε η πηγή. 

Ο Andrew και η πρώην σύζυγός του Sarah Ferguson πέρυσι, πούλησαν το σαλέ που είχαν στην Ελβετία για 10 εκατομμύρια λίρες, ενώ η Ελισάβετ φέρεται να άφησε στον γιο της μια κληρονομιά  «μερικών εκατομμυρίων» την οποία μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει για να χρηματοδοτήσει την υπόθεση.

Ωστόσο, κορυφαίοι δικηγόροι έχουν απορρίψει τις φιλοδοξίες του και είπαν ότι πρέπει να είναι «ευγνώμων που δεν είναι στη φυλακή», για το σκάνδαλο αναφέρει η The Mirror.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr