Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μους cheesecake λεμόνι - ότι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει!

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

¾ φλ. μπισκότα κακάο, θρυμματισμένα

2 κ.σ. (26 γρ.) ζάχαρη

3 κ.σ. (42 γρ.) βούτυρο αλατισμένο, λιωμένο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

2 Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθούν όλα τα μπισκότα.

3 Μοιράζουμε το μείγμα σε 8-10 ποτήρια σερβιρίσματος, πιέζουμε ελαφρά για να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη στρώση και αφήνουμε στην άκρη.

4 Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το νερό. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τη ζελατίνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

5 Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, μέχρι να πάρουμε απαλές κορυφές.

6 Προσθέτουμε το 1/3 φλ. ζάχαρη άχνη, το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να δημιουργηθούν σκληρές κορυφές, που να στέκονται.

7 Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο και αφράτο. Προσθέτουμε την κρέμα λεμονιού, την υπόλοιπη 2/3 φλ. ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε.

8 Ζεσταίνουμε το μίγμα με τη ζελατίνη στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 30 δευτερόλεπτα.

9 Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη και στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει για 3 λεπτά.

10 Ενώ ανακατεύουμε το μίγμα από το τυρί κρέμα με το μίξερ χειρός, ρίχνουμε αργά το μίγμα της ζελατίνης και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

11 Διπλώνουμε απαλά το 1/3 από τη σαντιγύ στο μίγμα με το τυρί κρέμα και στη συνέχεια ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και παλι διπλώνουμε απαλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

12 Mε ένα κουτάλι ή ένα κορνέ μοιράζουμε το μείγμα στα ποτήρια σερβιρίσματος, πάνω από τη στρώση μπισκότων.

13 Καλύπτουμε τις μους με σελοφάν και τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να κρυώσουν καλά.

14 Γαρνίρουμε με σαντιγύ, φέτες λεμονιού, μύρτιλα, φύλλα μέντας και σερβίρουμε τις μους κρύες.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. 

To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.

To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.

To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr