Mμμμμ νοστιμιές και σήμερα - Πάμε να δοκιμάσουμε εκπληκτική Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα από τον σεφ μας Κωνσταντίνο Μουζάκη!



ΥΛΙΚΑ

·    1/2 κιλό αρνάκι γάλακτος,
·    1/2 κιλό χοιρινό,
·    4-5 κουταλιές πελτέ ντομάτας,
·    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
·    2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
·    1 αυγό,
·     1 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
·    1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι,
·     1 πατάτα μέτρια κομμένη σε κύβους,
·    1/2 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα,
·    από 1 κουταλάκι μέντα και μαϊντανό,
·    1/2 κουταλάκι μαντζουράνα,
·    1 φλιτζάνι νερό,
·     αλάτι,
·    πιπέρι.
·    
·    Για το παραδοσιακό φύλλο
·    1 κιλό αλεύρι,
·    1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
·    1 ποτηράκι κρασί, χλιαρό νερό(όσο πάρει),
·    αλάτι.

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.    Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας.
2.    Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε ελαφρά.
3.    Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε.
4.    Προσθέτουμε νερό και λίγο κρασί (προαιρετικά) και αφήνουμε το κρέας να βράσει.
5.    Βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ το βρασμένο κρέας και όλα τα υπόλοιπα υλικά και μυρωδικά, ρίχνοντας τελευταίο το ρύζι.
6.    Ανακατεύουμε πολύ καλά.
7.    Για να φτιάξουμε το φύλλο, βάζουμε σε μια πήλινη λεκάνη το αλεύρι, το κρασί, το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
8.    Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα ζυμώνουμε, ώσπου να γίνουν μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
9.    Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο κομμάτια και ανοίγουμε με τον πλάστη δυο φύλλα.
10.     Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε στον πάτο το ένα φύλλο.
11.    Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
12.    Τυλίγουμε τα φύλλα που περισσεύουν στο ταψί προς τα μέσα ,ώστε να σχηματιστεί κοθρός.
13.    Ραντίζουμε την πίτα με νερό και λίγο ελαιόλαδο.
14.    Ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα στους 220-250 C.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr