Αποκάλυψη: Η σταθμάρχης Νέων Πόρων απέτρεψε σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Τι έκανε το μοιραίο βράδυ

Μία καθυστέρηση του προαστιακού, έβαλε το επιβατικό που είχε 62 επιβάτες, πίσω από το εμπορικό

Σοκάρουν καθημερινά οι αποκαλύψεις γύρω από τα όσα συνέβαιναν στη Λάρισα και στον τρόπο που αντιμετώπιζαν τα δρομολόγια των τρένων, άνθρωποι του ΟΣΕ σε θέσεις ευθύνης.

Μιλάμε σήμερα για 56 νεκρούς και μία κοπέλα αγνοούμενη, όταν θα μπορούσαμε να έχουμε μία ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή. Τώρα είχαμε σύγκρουση επιβατικής με εμπορικής αμαξοστοιχίας και από τύχη δεν είχαμε σύγκρουση δύο επιβατικών τρένων.

Συμφωνα με όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, η σταθμάρχης Νέων Πόρων ουσιαστικά απέτρεψε μία ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία στα Τέμπη, με μια απόφαση που πήρε λίγη ώρα πριν από τη μοιραία σύγκρουση των τρένων.

Η σταθμάρχης Νέων Πόρων σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ έστειλε πρώτα στην κάθοδο το μοιραίο εμπορικό τρένο, παρότι πλησίαζε -με μια μικρή καθυστέρηση- στον σταθμό των Νέων Πόρων ο προαστιακός, ο οποίος είχε προτεραιότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Απίστευτο! Κάποιος φέρεται να διόρθωσε με μπλάνκο το βιβλίο με τις βάρδιες - Νέα στοιχεία για την τραγωδία

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στα βαγόνια του προαστιακού επέβαιναν 62 άτομα.

 

Η απόφαση που απέτρεψε χειρότερη τραγωδία στα Τέμπη

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως, αν η σταθμάρχης αποφάσιζε να περιμένει τον προαστιακό και να του δώσει -όπως συνηθίζεται- προτεραιότητα έναντι του εμπορικού, η σύγκρουση θα είχε γίνει ανάμεσα στα δύο επιβατικά τρένα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Αντιμέτωποι ακόμα και με ισόβια σταθμάρχες και επιθεωρητής

Εν τω μεταξύ, πληθαίνουν τα αναπάντητα ερωτήματα για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη καθώς συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων και ανοίγει ο κύκλος των κατηγορουμένων.

Διαβάστε ακόμα

Απίστευτο! Κάποιος φέρεται να διόρθωσε με μπλάνκο το βιβλίο με τις βάρδιες - Νέα στοιχεία για την τραγωδία

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, εκτός από τον 59χρονο σταθμάρχη, μπαίνουν ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που τον τοποθέτησε στη νυχτερινή βάρδια και βγήκε σε αναρρωτική άδεια ένα 24ωρο μετά την τραγωδία, καθώς και οι δύο σταθμάρχες που όφειλαν να βρίσκονται στον χώρο εργασίας ως τις 23:00 αλλά εγκατέλειψαν το πόστο τους νωρίτερα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr