Γλυκόξινο μοσχάρι με πικάντικο πουρέ πατάτας μαγειρεύει για την Κυριακή μας η σεφ Ντίνα Νικολάου
Μοσχάρι μαγειρεμένο σε... ρυθμούς σοφρίτο και ένας πικάντικος πουρές πατάτας.
Μοσχάρι μαγειρεμένο σε... ρυθμούς σοφρίτο και ένας πικάντικος πουρές πατάτας. Τι άλλο να θέλει κανείς για το τραπέζι της Κυριακής;
Από την Ντίνα Νικολάου στον gastronomo.gr
Φωτογραφίες ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Υλικά
Για το μοσχάρι
4 σνίτσελ (λεπτές, χτυπημένες φέτες) μοσχαριού, ~ 600 γρ. συνολικά, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
3 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
1 φλιτζ. τσαγιού νερό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τον πουρέ πατάτας
750 γρ. πατάτες
2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση (χωρίς την πράσινη φύτρα)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
1/2 κουτ. γλυκού κοπανισμένοι ανάμεικτοι κόκκοι πιπεριών
1/2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό γάλα
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20΄
Μαγείρεμα 1 ώρα
Διαδικασία
Πουρές: Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε, για περίπου 50 λεπτά, σε αλατισμένο νερό. Τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο. Σουρώνουμε τις πατάτες και τις περνάμε μαζί με το σκόρδο από το πρες πουρέ είτε από το μύλο λαχανικών. Ρίχνουμε τον πουρέ σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, τα πιπέρια, το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε τον πουρέ καλά με τον αυγοδάρτη ώστε να γίνει λείος. Αν είναι υδαρής, τον στεγνώνουμε λίγο στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Μοσχάρι: Εν τω μεταξύ, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δεύτερη πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας. Το αφήνουμε να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές για 5-6 λεπτά, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι στα κενά της κατσαρόλας και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά, ώσπου να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το ξίδι και καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και τον κόλιανδρο. Αφήνουμε τα μπαχαρικά να σκορπίσουν λίγο το άρωμά τους, σβήνουμε με το νερό, ανακινούμε το σκεύος και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν για 6 - 7 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το μοσχάρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με τον πικάντικο πουρέ.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr